Kære Kirkeibyen,

Vi har gennem de seneste år begyndt det nye år med et fokus på bøn og faste. Vi ønsker at starte det nye år med at sætte Gud først, som dette fokus er et udtryk for. Vi håber derfor, at mange vil have lyst til i 21 dage, at sætte tid af og finde en rytme for, hvordan denne vigtige bibelske praksis kan se ud for dig. Bøn og faste er både en personlig og kollektiv praksis. Man finder den praksis både i det Gamle og det Nye Testamente. Og man finder den op i gennem kirkehistorien. Og i dag! 

I Kirkeibyen udfordrer vi hinanden med at sige, at dem der ser kirken som sin familie, praktiserer følgende:

  • Vi tjener ind i visionen
  • Vi sår ind i vision
  • Vi beder ind i visionen

Vi ser disse 3 vægtlægninger som et udtryk for et forpligtende fællesskab og for sunde relationer. Det er 3 gode vaner, der er med til at definere vores sammen. Hvordan de kommer til udtryk er meget forskelligt. Og det er godt! Bøn og faste tiden handler særligt om at være sammen i bøn. 

Bønnen har Gud i fokus. Den amerikanske præsident Abraham Lincoln har sagt det på følgende måde: “Jeg har mange gange været nødt til at gå på knæ og bede, fordi jeg har været helt overbevist om, at der ikke var andre steder at henvende sig.” 

Det er det helt rigtige sted at henvende sig!

Vores længsel er som Kirkeibyen, at vi må få lov til at se endnu mere af Guds Rige komme i 2020; i vores liv, i vores familier, i vores kirke, i vores by, i vores land. Mere af himmelen på jorden. 

Så bliver det virkelig et rigtig godt og velsignet nyt år!

Jesper Kure

Ledende præst