Rescue Romania

See more on Facebook or the Romanian website

In Romania, we have been working as a church since the early 90's in the prisons.

We have wanted to reach out to prisoners with a message of God's love in words and in action. It has meant on average about 6 annual trips to Romania to the same prisons. With a special prison in the city of Aiud which has been a permanent recurring place. Later, prisons in Arad have become a permanent place to visit as well.

The gospel is preached with emphasis on God's love, grace, and forgiveness, with an emphasis on hope and faith in the future, as well as the value and dignity of man. Often in times of almost unbearable everyday! Practical help is given wherever possible - it can be for Christmas, with the most basic things - toilet paper, soap, barber rack, stockings, etc. Or during the year where pens, letterhead and stamps are being provided- so that the prisoners can write to their relatives.

In addition to prison mission, we visit some churches with which we work together with. Beside that we have a youth club in the city of Cluj, a place where the youth from the city can be.

You can contact Karsten Møller if you want to know more about the work in Romania.

If you wish to support this work, you are very welcome.
Click here and use the different payment options.
Notice the deposit "Romania".

Så er lastbil nummer 101 sendt afsted til Rumænien. Dejligt at se, at der kommer flere og flere unge rumænere og hjælper til med at sortere, pakke og læsse.

Facebook photo

Når alvoren rammer.
I går var vi igen i fængslet i Aiud, denne gang sammen med en gruppe unge mennesker fra Pinsekirken i Cluj.
Vi havde to møder om formiddagen, hvor vi fik lov til, at synge sammen, dele vidnesbyrd og forkynde evangeliet. Efter vores andet møde var det tid til middagsmad i officer messen.
På vej derhen lage vi mærke til nogle blodspor på fliserne i gården, vi spurgte den officer der var sammen med os hvad der var sket, hun fortalte os, at en ung mand på bare 19 år havde forsøgt at begå selvmord og var nu blevet kørt til det nærmeste hospital.
Alt dette var sket samtidig med, at vi havde holdt vores møder blot 100 meter derfra. Jeg kunne ikke lade være at tænke på at, selvom evangeliet er blev forkyndt igennem mange år på dette sted og mange hundrede måske tusinde fanger har valgt at leve deres liv sammen med Jesus, så er der stadig et kæmpe arbejde der skal gøres. Der er forsat mange mange fanger der lever i total mørke og håbløshed og derfor vælger at tage deres eget liv!
Dette faktum understreger betydningen og vigtigheden af fængselsmissionen.
Jeg vil tillade mig, at udfordre dig til at være med til at støtte missionen, ved at bede for den og støtte økonomiske.

Fakta om fængselsmissionen:
• Missionen foregår i dag i 12 udad 42 fængsler i Rumænien
• Der er to fuldtidsansatte, Liza på kontoret og Cosmin som leder arbejdet. Derudover har Christi (præst i baptistkirken) en deltidsansættelse svarende til 15 timer om ugen.
• Der er ca. 150 frivillige medarbejder med forskelligt kirkeligt tilhørsforhold.
• Der afholdes faste ugentlige møder i fængslerne i Aiud og Cluj, med bibelstudie.
• Det koster ca. 220.000 at drive missionen om året.
• Den største udfordring i forhold til at udvide missionen og derved nå endnu flere fanger er penge
• Der laves missionsturer fra Danmark, hvor det er muligt at komme ned og være en del af det arbejde der foregå. En sådan tur vare typisk en uge og koster ca. 3.000 kr
Har du lyst at høre mere om missionen er du velkommen til at skrive til Karsten Møller på km@e-mail.dk.

Vi flyver hjem i morgen lørdag kl. 13 og forventer at være i Billund kl. 23.30
Tak om du vil bede om en sikker hjemrejse.
Mange tak for forbøn gennem hele ugen, det er dejligt at opleve at der er nogen der bede for os, når vi er af sted.

Mange missionshilsner
Karsten Møller

Team udenfor porten til fængslet i Targu Mures og teamet der venter mens pas og papir tjekkes i fængslet i Aiud

Facebook photo

Armlægning & glade vikinger.

Targu Mures.
Tirsdag stod vi op, samtidigt med hanerne galede god morgen, til en flot solopgang. Vi mødtes kl. 06.00 på kontoret i Cluj sammen med lovsangsgruppen. Vi startede med en kop kaffe og en omgang wienerbrød og var så klar til at påbegynde dagens køretur til fængslet i Targu Mures. Efter en tur i metal detektoren og kropsvisitering, fik vi, til dagens møder, tildelt et fitness rum påklistret med store plakater af bodybuilderes, så var stemningen ligesom lagt. Flere af fangerne havde overarme som Karstens lår så de var store og veltrænede☺. I løbet af dagen fik vi lov til at bringe evangeliet gennem bøn, lovsang og vidnesbyrd til omkring 60 fanger fordelt på tre hold. Stemningen var i begyndelsen af hvert møde trykket og reserveret, men super at opleve hvordan de fleste tøede op og fik smil frem på ansigterne. Stemningen toppede da Karsten udfordrede en af fangerne til armlægning, og med hjælp ovenfra lykkedes det overraskende for Karsten at vinde. Fangerne lyser op når de hører vi kommer helt fra DK. for at være sammen med dem, og samtidigt oplever autensitet og at vi har noget vigtigt at bringe til dem. Under middagspausen fik Ole lov til at bede for en fængselsbetjents dårlige ben, og manden fik lov til at opleve helbredelse i Guds herlige navn. Så sent om eftermiddagen var det fem trætte, men glade og taknemlige vikinger og 1 rumæner der vendte næsen hjem af igen.
Aiud
Her til morgen gik turen til fængslet i Aiud. Endnu en gang kendte vi ikke til hvad dagen ville bringe, men efter lidt ventetid i fængslet blev vi oplyst om at vi skulle have tid sammen med de særligt sikrede fanger. 8 fanger som hver især i fængslet er blevet kristne mødes hver uge, og har bibelstudie. Det var et så fantastisk opløftende møde med intens lovsang, opmuntring og forkyndelse. Vi fik alle lov til at dele noget med fangerne og var alle taknemlig og ydmyge efter denne oplevelse. Frokosten blev indtaget sammen med fængsel personalet i kantinen, ogde gav frokosten, som ellers ikke er normalt, men netop fængslet i Aiud er taknemlige for samarbejdet med Rescue. Over middag havde vi endnu en session med 70 fanger. Der var mange unge og lidt uro i geledderne, men her fik vi også lov til at dele vidnesbyrd, evangeliet om Jesus og synge lovsange sammen med dem. Vi har det super godt indbyrdes i teamet og nyder at være i Rumænien.
KH
Jacob Graversen

Facebook photo